Booking.com

Ta sig till Speyside

Flyg
Att flyga till Speyside går alldeles utmärkt, dock finns det inga direktflyg till någon av de två närmsta flygplatserna, Iverness c:a 8 mil bilväg och Aberdeen, c:a 10 mil bilväg, så man behöver byta flyg i London och flyga till Iverness eller Aberdeen. Det finns lågprisflyg från London, till exempel Easyjet, som tar en till Speyside mycket billigt. Från flygplatsen finns det buss eller taxi för vidare färd till Elgin eller den by där man har sitt boende.

Tåg
Man kan även flyga direkt till Glasgow eller Edingburg och därifrån ta tåget upp till Speyside och till antingen Elgin, Aviemore eller någon av de andra byarna i Speyside.

Vill man även resa runt med tåg och upptäcka mer av Skottland kan man köpa ett tågpass billigt som innebär fria resor under ett antal dagar. Flera av tågpassen innehåller även fria resor med buss eller färja.

Buss
Buss finns från städerna Glasgow eller Edingburg med byte i antingen Iverness eller Aberdeen för vidare färd till Elgin. Bussresan tar dock betydligt längre tid än tåget och blir inte speciellt mycket billigare. Det finns även buss från flera andra orter men de har alla det gemensamt att man behöver byta buss i storstäderna för vidare färd. Man kan även köpa ett busspass för obegränsade resor under ett antal dagar.