Booking.com

Sevärdheter & Aktiviteter

tunnor 300x199 - Sevärdheter & Aktiviteter

I området Speyside finns det mängder av aktiviteter och sevärdheter. Även om regionen, som kallas Whiskeylandet, i allra högsta grad lever på och utstrålar whiskey, så finns det även massor av andra sevärdheter som lockar besökare till Speyside. Nedan nämnder vi några sevärdheter och aktiviteter man kan ta del av när man besöker Speyside.

I staden Elgin har man spunnit ull och kashmir i över 200 år. Här kan man besöka deras kvarn och butik och även få ett studiebesök i fabriken där tillverkningen sker och få lära sig hur man tillverkar kashmir. I staden finner man även hantverkare som tillverkar kopparföremål eller utför andra hantverkstjänster som kan utgöra trevliga semesterminnen.

Under sommarmånaderna kan man göra ett besök nere vid de ofta öde men vackra sandstränder som finns utanför Elgin. Här kan man ägna sig åt att sola och bada samtidigt som man kan leta vackra snäckor i stranden.

För den som trivs i naturen finns Culbin Forest som är ett naturreservat som ligger i södra delen av Speyside. Här finns stora promenadområden och mycket vackra naturområdet och berg med fantastisk utsikt över parken.  Ett besök i naturreservatet rekommenderas.

Längs havskusten finns det möjligheter att besöka en delfinskola. Här tränar man delfiner för olika ändamål och här kan man även få möjlighet att få delta i en delfinsafari som går längs kusten.

I området finns inte mindre än närmare 300 skotska slott. Här är många av slotten bebodda av familjer och många slott är oerhört vackra och väl värda ett besök. Det finns även en hel del historiska slott som idag är ruiner men som även dessa förtjänar ett besök. Hjälp med att boka rundresa bland slotten kan anordnas i staden Elgin på hotellen.

Varje år i maj äger den populära festivalen The Spirit of Speyside Whisky Festival rum vilket har blivit ett välbesökt arrangemang från både lokalbefolkningen men även för långväga gäster från hela världen. Här finns många engagemang som kretsar kring whiskey och det anordnas turer till destillerier som normalt är stängda för allmänheten. Tävlingar, musik och världens bästa whiskey gör detta engagemang till en välbesökt och uppskattad festival.

Speyside är golfarens paradis. Här finner man massor av professionella banor längs kusten eller inåt landet. Banorna håller i de flesta fall mycket hög klass, jämfört med svenska banor, och på många håll med fantastiska vyer över naturen och havet. Strax utanför Elgin hittar man bland annat Elgin Golf Club som rekommenderas. I Speyside hittar man även det berömda 19:e hålet, eller vattenhållet som det även kallas, i stort så har alla golfklubbar en mycket bra bar i anslutning till banan där en mörk Guinness öl eller områdets lokala whiskey kan intas efter en trevlig golfrunda.