Booking.com

Boende i Speyside

Lite beroende på var man planerar sina besök i Speyside så rekommenderar vi staden Elgin eller dess närhet när det gäller boende. I staden finns en hel del sevärdheter, kultur och ett visst uteliv. I Elgin finns ett tiotal bra hotell i mellanprisklass, alla belägna mitt i centrala byn. Här kan man även finna Bed & Breakfast till bra priser.

Strax utanför Elgin, belägna i lite mindre byar, hittar man annars de mer prisvärda och mycket bekväma boenden som bjuder på skotsk historia och vardagsliv. Nedan presenterar vi några mindre pensionat eller Bed & breakfast med ett bra boende och en närhet till skotska naturen och de sevärdheter man vill besöka.

Mitt i den centrala delen av byn Craigellachie hittar man Highlander Inn. Här erbjuds man eget privat sovrum med eget badrum. I huset finns även en bar, lounge, restaurang och en stor uteplats.

I byn Craigellachie hittar man även Speybank Bed & Breakfast. Craigellachie är en vacker by med skotsk natur beläget alldeles i närheten av destillerier och ett flertal slott.

I byn Dufftown så hittar man The Elms. Här får man ta del av en stor portion skotsk historia och ett bekvämt boende. I området hittar man bland annat golfbana, fiskemöjligheter, destillerier och ett fantastiskt naturområde.

I byn Archiestown ligger Archiestown Hotel. Hotellet ligger i ett attraktivt läge, på historisk mark, och har en stor och vacker trädgård där man kan koppla av efter sina aktiviteter. Här finns traditionella sällskapsrum där man kan värma sig vid brasan och dricka en maltwhiskey i sällskap med andra gäster. Byn ligger i hjärtat av Speyside och har bekväma avstånd till regionens alla sevärdheter.

I samma by finner man även Speyburn House B & B. Ett toppmodernt pensionat som erbjuder rum, fullt utrustade med tv och dvd samt trådlöst Internet. Saknar man egen dator finns bärbara datorer att låna. Här får man även ta del av en stor och smaklig skotsk frukost.